Тя твърди, че не знае къде са децата ѝ

В ефира на NOVA - първа реакция на обвинената за убийството на Пейо Пеев - Габриела. Жената, която е пусната под домашен арест, за да се грижи за децата си, твърди, че не знае къде са те.

Същевременно, днес Външното министерство взе решение да отстрани от длъжност майката на Габриела - Красимира Трифонова, която също е обвинена.

Адвокатът на Пейо Пеев: Преди две седмици той ми написа, че е бил упоен или дрогиран

Пред NOVA адвокатката на Пеев разказа още детайли около твърденията, че е бил упояван. На 10 януари Миглена Балджиева получава съобщение от него. То започва така: „След 22:00 часа снощи се срещнах с Габриела по нейна инициатива”. Пейо пише още, че се съмнява, че Габриела го е упоила.

„Донесе две бурканчета с топъл шоколад, както прави и друг път. За съжаление, нямам спомен дали съм изпил цялото количество. Но в един момент усетих, че нещо ми се замрежва погледът и се замайвам. Доста трудно се прибрах”, е написал Пеев на адвокатката си.

Още на следващия ден 44-годишният мъж отива в полицията, където са го посъветвали да си направи изследвания.

„Утре сутрин ще си правя пълни изследвания дали и какво имам в тялото. Абсолютно съм сигурен, че Габриела нарочно го е направила, за да стане нещо, да ме хванат, да ме изкарат наркоман и да ме ограничат за детето”, цитира още от съобщенията адвокатката му.  

След убийството на Пейо Пеев: Децата на задържаната Габриела са настанени в семейство на роднини

Остават въпросите какво точно са показали изследванията, които Пеев си е направил, и какво ще се случи с двете деца. Екипът на NOVA опита да разговаря със съпругата на Пеев - Габриела, на адреса, където е под домашен арест. Разменени бяха няколко реплики през заключената врата на апартамента. 

Запитана дали знае къде са децата ѝ, тя каза: „Към настоящия момент все още не, благодаря ви!”. 

На заключена врата, тя отказа да отговори дали признава да е участвала в убийството на съпруга си, както и на въпроса упоявала ли го е.

От Агенцията за социално подпомагане отговориха за NOVA, че двете деца са настанени при роднини с цел закрила. Социалните работници проследяват грижите за тях и оказват подкрепа.

„В момента, в който са арестувани Габриела и нейната майка, децата са предадени на бабата по бащина линия от полицаите”, заяви адвокат Балджиева.

Доц. Стойчев за убийството на Пейо Пеев: Майката може да поеме вината, без да е извършила цялото престъпление

На преден план излиза и друг казус от миналото на обвинената за убийството на Пеев Красимира Трифонова. Като консул в Тайланд тя обвинява посланика Камен Величков в сексуален тормоз. Мъжът е отзован, а след време се установява, че сексуален тормоз не е имало. Това разказа пред NOVA близка до семейството на Величков.

„Това е един от поредните случаи, в които се вижда, че с обвинение за сексуален тормоз вече се злоупотребява”, заяви журналистът Юлиана Методиева.

Оказва се, че обвинената в убийство дипломатка е назначила за свой служител майка си, тя пък - свидетелствала за сексуалния тормоз.

След като случаят стигна до съда, от МВнР взеха решение да отстранят от длъжност Красимира Трифонова.