Новината за смъртта на Мартин Божанов не подмина и Народното събрание

Убийството на Мартин Божанов не подмина и парламента. В кулоарите на Народното събрание депутатите коментираха показния разстрел. Според опозицията това покушение е ясен знак за неработеща правосъдна система и връщане към т. нар. "мутренски времена".

ПОКАЗЕН РАЗСТРЕЛ: Мартин Божанов - замесен в имотни измами и корупционни връзки с прокуратура и полиция

Коментар дойде и от бившия вътрешен министър и депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков. По думите му Божанов е разследван по времето на управлението на Рашков, а най-вероятната причина за убийството е да не се разкриват евентуални връзки с магистрати. 

"Бяхме позабравили предишните десет години тези неща, но се надявам компетентните органи да разкрият убийството", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според Рашков убийството не е случайно. "Ние водихме разследване срещу този човек, когато бях министър. Той е свързан със среди в магистратурата, прокуратурата и съда. Сега го отстраниха, защото се уплашиха, че той ще разкрие факти за връзките му с такива среди", каза той.

Премиерът за убийството в София: Божанов няма досие, разследван е само от журналисти

Разстрелът на Мартин Божанов стана повод за атака към управляващите от партията на Костадин Костадинов. "Прекалено много взеха да стават убийствата, откакто управлява тройната коалиция - ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Да не говорим, че предпоследното убийство беше пряко свързано с ПП-ДБ, за което те и досега мълчат изключително грозно и лицемерно", посочи лидерът на "Възраждане".

Покушението от БСП сравниха с мутренските времена. "Показателно е, че се връщаме в мутренски години, които бяхме позабравили. ПП-ДБ върнаха модела "Борисов" на власт и заедно с това се върна и онзи стил на управление, мутренският. Тревожно е, че излизат данни, че този човек има система от връзки с прокурори и съдии, това трябва да се провери", смята лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

От партията на Слави Трифонов също коментираха. "Гангстерска война. Мафията в България е ясна, тя е срастната с политическата власт в момента, нормално е да има саморазправи", заяви Гроздан Караджов от "Има такъв народ".