Така лидерът на БСП коментира новия трус в управляващата некоалиция и предложения меморандум

„Виждате какво се случва – нещо, което сме повтаряли 9 месеца, тези хора се събраха само за постове, за пари, за власт и за подялбата на държавата на парчета. Вече започват отвътре да си вадят кирливите ризи един на друг. Мафията започна да се самоизяжда“. Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание днес лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

ГЕРБ-СДС и ДПС критикуваха остро предложения от ПП-ДБ меморандум (ОБЗОР)

Тя бе категорична: „Абсолютно ненормална и нелогична сглобка от самото начало. Христо Иванов, който седеше в лодката пред сараите на Доган се оказа, че седи в скута на Делян Пеевски да уговаря главен прокурор. Такова морално падение и такова политическо лицемерие едва ли сме виждали във всичките години на прехода. ПП и ДБ, които щяха да борят мафията се прегърнаха с мафията и официално, и писмено й предложиха да вземе 50 % от държавата. Предателство към всички хора – стотици хиляди, които им повярваха и гласуваха за тях“, посочи Корнелия Нинова.

„Каквото и да ви е отношението към БСП – някой може да ни харесва, някой не, по всякакви причини. Но е факт, че сме единствената партия, което не участва в тези сглобки в годините, не участва в тези договорки, реална алтернатива е на всичко това, последователни и принципни сме в политиките си за защита на хората", каза още тя. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БТА