Темата коментираха Николай Свинаров и ген. Съби Събев

Темата за изпращането на войски в Украйна и исканата оставка на военния министър Тодор Тагарев коментираха бившият министър на отбраната Николай Свинаров и първият национален военен представител в НАТО ген. Съби Събев в ефира на предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Събев посочи, че изказването на Макрон за изпращане на войски в Украйна е по-скоро насочено към това да не се изключва тази опция, ако използването на всички други средства не дадат резултат. Генералът допълни, че Макрон не е казал, че става дума за войски на НАТО, а на военни сили на европейски държави. „Изпращането на войски не е обвързано с НАТО, това е национално решение. Най-вероятно ще бъде коалиция на желаещите, при това - в бъдеще и, ако Украйна е член на ЕС и НАТО“, допълни Събев.

Борисов: След 8 март или споразумение, или избори

Свинаров е на мнение, че с изказването си Макрон е направил сондаж на общественото мнение във Франция и в европейските държави. „Думите му бяха отговор на тежката руска пропаганда“, допълни той.

Белият дом: САЩ няма да изпратят войници в Украйна

По темата за исканата оставка на Тодор Тагарев Събев смята, че в професионален план няма основание за такива действия. Според Свинаров министърът на отбраната няма погрешно взети решения.

Повече от разговора гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase