„Аз всеки ден се чувствам горд, че съм роден тук", посочи той

За свободата на духа и татуирания патриотизъм, за любовта към родината на празника и омразата в делника, за силата на словото и мъдростта на народното творчество - разговор с Камен Донев.

 „Всеки мислещ човек знае, че патриотизма няма място, където и да било, освен само и единствено в сърцето на човека. За мен каквото и да било упование, вяра, стремеж, копнеж се изразява само в действия”, заяви актьорът, режисьор и драматург Камен Донев.

Какво се крие зад родолюбивите татуировки и демонстрацията на патриотизъм

Според Донев българинът е много объркан. „Смятам, че българинът трябва да води една сериозна битка. И това е битката със самия себе си. Българският народ трябва да се пребори, защото деградацията е все по-голяма. Простащината е все по-сериозна, безпардоността. Виждаме какво става в държавата, няма никакъв морал”, уточни той.

Той подчерта, че според него вината за ситуацията е обща. „Но за съжаление българите се умориха и отчаяха”.  

„Аз всеки ден се чувствам горд, че съм роден тук. Защото комуникирам с талантливи актьори, певци, танцьори -  мои колеги и талантите за мен са България. Това ми дава сила, осмисля ми живота. Истината е човека, когато е талантлив, умен и градивен”, каза Донев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase