Близките на жертвата настояват за справедливо наказание

Прокуратурата поиска по-висока присъда - 18 години затвор, за мъж, който причака с пистолет съпругата си, застреля я в главата и след това зарови тялото ѝ. Убийството беше извършено преди година и половина в пловдивското село Пъдарско. Тогава два дни полицаи, криминалисти с кучета и водолази претърсваха населеното място.

Откриха мъртва майка на две деца край Раковски, задържан е съпругът й

Първоначално Окръжният съд постанови 16 години затвор за извършителя Александър Пашов, който заяви в съда, че се признава за виновен и съжалява, но по-късно реши да обжалва. Близките на убитата не се доволни от първоначалната присъда и са възмутени от решението на съда. 

До месец предстои Апелативният съд в Пловдив да реши да намали ли присъдата с две години, или да я увеличи по настояване на Прокуратурата. 32-годишният Пашов е обвинен, че дегизиран с маска причакал съпругата си Фанка зад контейнер за боклук и я убил. Според държавното обвинение мотив за престъплението е ревност.

„Аз искам доживотна присъда. Нека законът му отнеме света, както той отне нашия”, каза майката на жертвата Анка Михайлова.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase