"Никога не съм мечтал да имам звезда. Мечтаех да правя музиката, която искам", казва той

Певецът и актьор Лени Кравиц получи звезда на холивудската Алея на славата, съобщава списание "Пийпъл".

Звездата на Кравиц е 2774-ата на прочутата алея. На церемонията по откриването ѝ присъстваха дъщеря му Зоуи Кравиц и актьорът и носител на "Оскар" Дензъл Уошингтън.

Лени Кравиц: Бях женен за най-красивата жена на планетата, а не ѝ обръщах внимание

"Вървях по тези улици, защото действието и хъсът, които ми липсваха в Ню Йорк, бяха точно тук, в Холивуд", каза Кравиц пред събралото се за церемонията множество. "Като тийнейджър прекарвах много време, разхождайки се нагоре-надолу по булевард "Холивуд", виждайки имената на всички мои идоли”, добави той.

Лени Кравиц ще получи отличието „Музикална икона“ на наградите „Изборът на публиката 2024“

Кравиц има заслуга за преосмислянето на рокендрола през 90-те години на миналия век и след това. Той е носител на четири награди "Грами" и е получил общо девет номинации.

"Никога не съм мечтал да имам звезда. Мечтаех да правя музиката, която искам, да правя нещо свое. Да видя името си гравирано на същата улица, по която съм се разхождал, е сюрреалистично, неописуемо чувство", добавя музикантът.

Даровит, екстравагантен и секси: Лени Кравиц на 58 (ГАЛЕРИЯ)

Носителят на "Оскар" Дензъл Уошингтън каза, че познава 59-годишния Кравиц от 30 години.

"Бог го е благословил с невероятен талант, но още повече - с невероятно сърце. Ние сме братя. Обичам Лени Кравиц, така, както не съм обичал никой друг брат в живота си", допълни актьорът.

Кравиц е роден на 26 май 1964 г. в Ню Йорк. Когато е на 10 години се мести със семейството си в Южна Калифорния. Следвайки музикалните си стремежи, Лени пее в Хора на калифорнийските момчета.

През 1989 г. Кравиц издава дебютния си албум "Let Love Rule". Той е сертифициран като златен, след като от него са продадени над 500 000 копия.

Кравиц е и сред номинираните за 2024 г. за въвеждане в Залата на славата на рокендрола.

Дванадесетият студиен албум на Лени Кравиц, озаглавен "Blue Electric Light", ще бъде издаден на 24 май. Той е първият му след "Raise Vibration", който се появи на музикалния пазар през 2018 г.

През юни 2024 г. в Хамбург, Германия, ще  започне концертното му турне в 13 държави в Европа.

Актьорските изяви на Лени Кравиц включват роли във филми от поредицата "Игрите на глада", "Прешъс", "Иконом на седем президента" и други.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Елена Христова, БТА