Апаме Шюнауер е на 39 и живее в Германия от 33 години

Апаме Шюнауер е новата „Мис Германия”. Тя е на 39 години и е с ирански произход. От няколко години насам концепцията на конкурса е различна. Целта е фокусът да падне върху цялостната личност на жената, а не само върху външният ѝ вид.

„Преместих се от Иран в Германия, когато бях на 6 години, с родителите и сестра ми. Ходих на училище тук, учих тук, омъжих се за германец. Днес съм майка на две деца. Архитект съм и ръководя екип от 8 души. На 39 съм години и се включих в конкурса, защото просто исках да направя някаква промяна”, разказа Апаме в специално интервю за NOVA.

Заради афера с женен мъж: Украинката, която стана "Мис Япония", върна короната

Тя добавя, че когато ражда дъщеря си преди две години, твърдо решава, че иска да бъде пример за нея. „Искам тя да бъде силна жена, която има глас и постига всичко, което пожелае в живота си. Тогава помислих, че и аз трябва да изляза от зоната си на комфорт. Конкурсът „Мис Германия” също се промени и смятам, че това е много хубаво. Изборът ми има и втори аспект - женската революция в Иран. Иранските жени са изключително силни. Те излязоха на улицата, свалиха забрадките си и започнаха да се борят за свободата си. Това наистина ме мотивира”, каза още кралицата на красотата.

След като печели титлата, Апаме обаче се сблъсква и с негативни реакции и омраза в социалните мрежи.

„90% от коментарите са само положителни - никога не съм получавала толкова много положителна енергия и красиви послания от хората. Относно тези, които таят омраза, мога да ви кажа, че в началото почти не четях коментарите им, защото е глупаво. Ако някой се крие зад компютъра си и е анонимен, значи е страхлив”, коментира Апаме.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase