От ГЕРБ-СДС са категорични, че няма да има правителство с втория мандат

Вместо да се извинят, ПП-ДБ отидоха още по-далеч. Това каза в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Сачева: От самото начало се работи по това Мария Габриел да бъде саботирана

„Ние сме предложили само премиер. Те не искат правителство, продължават да си мислят, че ще стане с втория мандат. Но ние сме категорични, че това няма да се случи. И днес им даваме време да мислят. Утре стават точно седем дни от преговорите”, посочи Борисов.

Василев: Възможността за съставяне на правителство с първия мандат е изчерпана

Попитан дали са готови да отстъпят от Мария Габриел и да предложат друг премиер, Борисов коментира: „Защо трябва да се откажем от Мария Габриел? Защото един човек я е обидил? Човек, който благодарение на нас е финансов министър, благодарение на нашата подкрепа, ние го защитавахме девет месеца от всички вас, които го нападахте”, добави Борисов.

"Моето обяснение е, че Асен Василев е намерил прекрасното време да дезертира, и то по начин, по който да обедини всички, които не ни обичат", коментира Борисов. Той отбеляза, че е прекарал много време с него и го определи като "изключително умен". 

"След фокусите, които прави във финансите, ще трябва да връщаме пари от бюджета по Плана за възстановяване. Смачканият дефицит също е на база на много фокуси. Той, ако остане, трябва да си оправи тази каша, защото Международният валутен фонд в доклада си казва, че трябва да се вдигнат данъците. Да не говорим за енергетиката - как взимаше пари, връща, прави, струва, изпразни фондовете, похарчи ги, върна ги", посочи Борисов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Никол Николова, БТА