Цените продължават да се покачват, но с по-бавни темпове, каза президентът на КНСБ

В последните месеци, с доста натиск, успяхме да компенсираме инфлацията. Цените обаче останаха високи, месото и сиренето не са поевтинели. Нашата битка остава за реален ръст на доходите. Заложили сме около 13% увеличение, част него вече се случи чрез КТД в големите предприятия. Цените продължават да се покачват, но с по-бавни темпове. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Вицепрезидентът на КНСБ: Отпуснатата помощ е реанимационна, за да не спрат мините и ТЕЦ „Марица изток 2“

"В икономиката има забавяне в някои сектори, поръчките намаляват. Това, предвид рецесията в Западна Европа, може да донесе много сериозни проблеми на пазара на труда до края на годината. Не виждам заплахи в изпълнението на приходната и разходната част на бюджета.  Териториалните планове за справедлив преход бяха предадени в Брюксел без съгласуване с нас. Ще трябва да ги изпълняваме, което значи, че ще се пренаписват в движение. Първите 170 души вече са съкратени от ТЕЦ "КонтурГлобал". На 10 май, заедно със социалния министър и президента на КТ "Подкрепа", ще посетим Стара Загора и ще видим дали ще се намери работа на хората. Това ще бъде знак и за другите заети в сектора дали обещанията ще останат химера, или ще се изпълнят", коментира още Димитров.

По думите му все още заминаващите в чужбина младежи са повече от завърналите се. Затова и безработицата у нас бележи ръст. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase