Трима са задържани

ГДНП проведе акция срещу наркоразпространението и производството на дрога в столичния квартал "Орландовци", научи NOVA. Трима са задържани, един от които е криминално проявен.

Видео: МВР

„Днес постъпи информация за лица, които отглеждат наркотични вещества. Колегите проведоха оперативно-издирвателни мероприятия. Получихме конкретна информация къде ще бъдат и че ще положат грижи за наркотичните вещества, които се отглеждат. Бяха задържани три лица, които участват в тази престъпна дейност. Те са на възраст от 23 до 60 години, нямат роднинска връзка. Единият от тях е криминално проявен”, коментира директорът на Главна дирекция "Национална полиция" гл. комисар Атанас Илков по време на брифинг от мястото, където е открита оранжерията.

Акция "купен вот" в София, задържани са 26 души

Разследването е започнало по сигнал в началото на годината. Открити са над 2700 стръка марихуана. Те са отглеждани в необитаема къща в столичния квартал "Орландовци". Групата е оборудвала оранжерията с изключително модерна техника, твърдят разследващите. Един от тримата задържани вече е известен на полицията за наркоразпространение. „Натъкнахме се на едно високотехнологично помещение, което е оборудвано с най-високия клас техника, която се използва за отглеждането на наркотични вещества. Това е изключително голяма лаборатория, която наблюдаваме от три месеца. Има много добра вентилация и филтри, затова съседите не са усетили никаква миризма”, каза още Илков.Той обясни, че е осъществявано както отглеждане, така и разпространение на наркотици.

„Ще бъде образувано досъдебно производство за отглеждане на коноп и разпространението му. Открити са освен голям брой саксии, и големи количества суха тревиста маса. Извършват се претърсвания и изземвания”, заяви Иво Илиев, зам. градски прокурор на София.

В рамките на 24 часа материалите ще бъдат докладвани в Софийска градска прокуратура. Тепърва ще се събират доказателства дали заловените лица са част от престъпна група.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase