"Има ли 7 депутати в ПП-ДБ с купени гласове?", пита той

Увеличава се отзвукът от изтеклите записи, разпространени от сайта „Афера”, за които се коментира, че са от събрание на „Продължаваме Промяната”. Депутатът Делян Добрев коментира в социалната мрежа Facebook случващото се и се пита как биха реагирали коалиционните им партньори от "Демократична България". 

"По повод скандала с КЕША на ПП, не се разсъждава върху основния въпрос: За какво са им пари в брой (кеш) по време на избори", пише в социалната мрежа водачът на листите на ГЕРБ-СДС в Хасково и Разград.

Как скандалите по време на предизборна надпревара ще повлияят на вота 2 в 1

"Рекламни материали, билбордове, реклама - всичко се плаща по банков път на базата на фактури. Нещо повече - всеки законен разход може да се плати по банка, а не кеш. Тоест, кешът им е трябвал за незаконни разходи, дори може да са забранени от закона. Аз се сещам само за едно - купуване на гласове. И тук идва въпросът - Колко гласа са 3,5 млн. лева? 3,5 млн. / 50 лева на глас = 70 000 гласа. Един депутат се избира средно с 10 000 гласа, тоест това са 7 депутата. Има ли 7 депутата в ППДБ с купени гласове? Какво мисля ДБ за цялата тази история или като всички други скандали с ПП ще са "къщичка"? По схемата - щом са наши, може. Или "не е важно какво има на записа, а кой е записвал", пише Добрев.

Той допълва, че се съмнява, че този двоен аршин ще се харесва на избирателите на ДБ. 

Скандал по време на кампания: Бившите партньори в управлението в остър спор за изтекли записи (ОБЗОР)

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase