Той уточни, че ГЕРБ-СДС няма да се коалира с БСП след изборите

Кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Делян Добрев коментира думите на Асен Василев в ефира на предаването „На фокус с Лора Крумова” на 19 май. Тогава Василев каза: „Не сме "изпрали" Борисов и Пеевски. Ние се изцапахме. От тях самите знам, че плановете им са Борисов да бъде пенсиониран като президент, а Пеевски да стане министър-председател”.

„Думите на Асен Василев бяха кризисен пиар, защото на тях им се натрупаха много проблеми в последно време. Хората успяха да видят какво представляват и да ги чуят в непринудена среда. Едно е да говориш пред камерите, съвсем друго е да обсъждаш кеш в партийната централа и колко кеш ти трябва”, заяви Делян Добрев.

Василев за катастрофата с кола на НСО: Според мен няма морален проблем

„За какво точно им е този кеш? Според мен се изгуби посоката. Въпросът е какво плащаш в една предизборна кампания с кеш, защото дори да е монтиран записът, те говорят, че им трябва кеш. В телевизията с кеш не се плаща нали? Тези платени участия са над 10 000 лв., по закон над тази сума кеш не можеш да платиш. Тоест въпросът е за какво са им три милиона и половина кеш? Без значение кой го дава - дали е Бобоков или някой друг, според мен не това е основното. А защо им трябват пари в брой?”, попита Добрев и допълни, че според него в предизборна кампания с пари в брой може само да се купуват гласове.

По думите му ГЕРБ-СДС няма да се коалира с БСП след изборите. „Аз бих изключил и ПП-ДБ заради всичко, което се случва”, посочи той.

„Бих се молил на колене на Томислав Дончев да се заеме пак с еврофондовете, защото за тези 50 млрд. лв. остават още три години и половина да ги усвоим. От тези пари сме използвали 1 млрд.”, подчерта кандидатът за депутат и отбеляза, че според него най-подготвеният за поста премиер на България е Бойко Борисов.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase