На един от адресите са намерени списъци с имена и конкретни суми срещу тях

При акция на полицията в столичния квартал „Факултета” са задържани няколко души за нарушаване политическите права на граждани. Това съобщи началникът на Трето РУ Ивайло Величков. 

Спецоперация за противодействие на купения вот в Шуменско

На един от адресите са намерени списъци с имена и конкретни суми срещу тях. Образувани са седем досъдебни производства. Има и един задържан за фалшиви документи. Полицията проверява и дали лица, притежаващи задължения или вересии в магазини в квартала, са били убеждавани да гласуват за конкретна партия срещу опрощаване на дългове. 

„Обикновено това са стандартните схеми, които касаят опрощаване на дългове, покупка на вересия и всякаква дейност, която води до поемане на ангажимент за гласуване на определена политическа партия. Има веществени доказателства, които са под формата на списъци. Към настоящия момент не сме установявали друг път в подобни схеми задържаните лица, които са в Районните управления”, заяви Величков.

В рамките на акцията, започнала преди няколко дни, са задържани 27 души, сред които 11 са обявени за издирване. Сред тях има и такива, занимавали се с наркотици и други престъпления.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase