Полицията го задържа, но след това го пуска, защото не може да носи наказателна отговорност

Психичноболен мъж нападна хора по улиците на Велико Търново. Само за ден в полицията са получени сигнали за три случая. Полиция и прокуратура го задържат, но здравните власти го пускат, след което мъжът продължава с набезите срещу непознати.

Оказва се, че мъжът е с адресна регистрация във Варна, където също има потърпеши от него. Той е бил задържан многократно и в морската ни столица. Там има общо 29 оплаквания от него, но сигналите са прекратени, тъй като не може да носи наказателна отговорност.

Сред потърпевшите е и бащата на психичноболния мъж - Милен Миланов.

Психично болен мъж напада хора по улиците във Велико Търново (ВИДЕО)

„Той се дрогира от 14-годишен. Викаха мен и съпругата ми през два дни в полицията, защото се води на нашия адрес. Той обаче постоянно си сменя местонахождението и се крие. Във Враца е разбил автомобил, взел в моторна резачка, но след като го хващат и разпитват, го пускат", каза Миланов.

Той обясни, че синът му го е нападал три пъти с нож. „Страшен манипулатор е. В съда казва, че е нормален. Разказва, че ние с майка му му купуваме наркотици”, споделя още бащата.

Потърпевша жена, която иска да запази анонимност, обясни, че психичноболният мъж чупи стъклата в блока, в който живее, реже гуми на автомобили, хвърля камъни по прозорците, заедно с други хора и стреля с въздушен пистолет. 

Още по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase