УЕФА отдаде специална почит на легендата Франц Бекенбауер

Над 260 танцьори откриха Европейското първенство по футбол в Мюнхен. Европейската футболна централа (УЕФА) отдаде специална почит на бившия капитан на националния отбор на Германия и легенда на световния футбол Франц Бекенбауер. Феновете в Мюнхен имаха възможност да аплодират на видео един от най-великите играчи в историята.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

"Никога няма да се забравим", гласеше съобщението за непрежалимия Бекенбауер, който почина преди няколко месеца на 78-годишна възраст.

Съпругата му Хайди се присъедини към Бернард Диетц и Юрген Клинсман, които изнесоха на терена купата на европейските шампиони, които ще си оспорват 24 отбора на турнира от днес до финала в Берлин на 14 юли.  

Първият мач днес е между домакина Германия и Шотландия.

В шампионата участват 24 страни. Срещите от Eвропейското първенство ще се играят на общо 10 стадиона, в 10 различни града. Финалът е точно след месец - на 14 юли, на "Олимпия щадион" в Берлин.

Евро 2024: Футболисти за 12 милиарда евро ще излязат на терените в Германия

Футболните фенове ще могат да проследят двубоите от UEFA EURO 2024 по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3, в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA, както и онлайн на стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA, и в спортния портал Gong.bg

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase