"Време е да върнем здравия разум", призова най-възрастният депутат при откриването на първото заседание на НС

"Народът ни постави изключително важни и съдбовни задачи за решаване и ние трябва да оправдаем доверието. Време е да върнем здравия разум". Това каза д-р Силви Кирилов от парламентарната група на ИТН, който, като най-възрастен сред новоизбраните депутати, спази традицията и откри първото заседание на 50-ото Народно събрание.

„Живеем в изключително динамично време, време разделно. Живеем в сложна социално-политическа ситуация. В обществото липсва доверие в институциите и в политическата система. Има усещане за недостиг и липса на справедливост. Няма единство. Нещо повече – често противоречията са антагонистични”, посочи той. 

50-ото НС: Новите 240 полагат клетва

„Логичният въпрос е: „Какво трябва да направим?”. Аз лично смятам, че всеки един от нас е необходимо да анализира и осъзнае собствените си пропуски, да загърби личните си и частно-политически интереси в името на решаването на най-важните предизвикателства пред страната. Необходимо е създаване на стабилна, предвидима и устойчива среда за бизнеса и за спокойно ежедневие на българския гражданин”, подчерта той.

По думите на Кирилов „от разединението на обществото страда държавността”. „Българският избирател иска промени, а задача на политиците и интелигенцията е да ги осъществим. Има една мисъл на известен философ, която гласи: "Собствените ни действия трябва да се съсредоточат върху аргументите на разума". Нека се опитаме да я приложим в нашата политика. А това означава да се ръководим преди всичко от националните си интереси. България е свята и е над всичко", заяви той. 

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА 50-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase