Това се казва в позицията на партията, прочетена от "Възраждане"

Обръщам се само към своите сънародници, защото всички в тази зала трябва да сме преди всичко едно – българи. Мнозина от вас, уважаеми сънародници, упражниха правото си на глас преди десетина дни. Останалите 70% останахте вкъщи. Не намерихте мотивация да изберете някой от присъстващите в тази зала. Не видяхте някой, достоен за доверие". Това заяви Костадин Костадинов от "Възраждане".

СНИМКИ ОТ ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ВИЖТЕ ТУК

"Огромната част от българския народ заяви, че не се интересува кой управлява държавата, кой го представлява, кой е отговорен за бъдещето. Така 70% от нашия народ избра да остане вкъщи в изборния ден и по този начин гласува вот на недоверие на собствената си държава", каза още политикът.

Костадинов заяви, че депутатите са „благодарни“ на народа, защото с пасивността на избирателите, те се „бетонират в меките столове“. „В този разлом между пасивни национални нихилисти и активни политически илюзионисти остатъците от българската държавност пропадат все по-дълбоко. Днес съм смирен, защото вярвам в думите „във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се“. Аз и моите съмишленици от „Възраждане“ се заклеваме всеки ден и искаме възмездие за онези, които доведоха народа ни до кома, до пълна клинична и критична липса на интерес към бъдещето на страната ни. Управляващите предатели ни предаваха, предават ни и вероятно отново ще продават нашите надежди. Идеята за промяна отново ще бъде продадена за лични изгода или глупост“, каза още лидерът на „Възраждане".

„Българският народ удари звучен шамар на своя така наречен политически елит, който дълго трябва да кънти", допълни още Костадинов. „Голяма част от българския народ презира и ненавижда хората в парламента. Въпреки че държавата ни умира пред очите ни, в ръцете ни, 70% от нашите сънародници не са впечатлени от това. На 20% им харесва и едва 10% се борим за оцеляването на нацията. 2/3 от народа постави грешен знак на равенство между елит и държава и така, мислейки, че наказва елита, убива българската държава“, посочи лидерът на „Възраждане“.

„България е нашият дом. Ето защо сме длъжни да спечелим отново народа ни, да направим всичко за всички наши сънародници, защото те все още търсят смисъл да подкрепят и да гласуват доверие на своите избраници. Нека им го дадем. Дори и в този състав на парламента, наивно вярвам, че това е възможно. Не е толкова сложно да се сложи край на корупцията“, каза политикът.

 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase