Информацията за това идвала от една от най-влиятелните служби в света, уточни той

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов преди седмица е бил информиран от охранителите си, че има много сериозен сигнал от една от най-влиятелните служби в света за най-високата степен на заплаха срещу него. Темата той коментира в кулоарите на парламента във връзка с информацията, че снайперисти се намират по оградата на двора му. Борисов заяви, че не е говорил с ДАНС, МВР и НСО, но се надява те да са взели мерки.

Той бил притеснен от информация, излязла в две медии, че заплахата идвала от председателя на ДПС Делян Пеевски. „Всичко бях чувал за Пеевски, но това вече ми дойде в повече и ме притесни”, обясни още той.

По думите му заплахата идва заради помощта за Украйна. „Една от най-могъщите служби дава сигнал”, подчерта Борисов.

Какви са възможностите за съставяне на правителство според Конституцията

Той отново заяви, че ГЕРБ ще предложи правителство на малцинството. „То ще бъде изцяло на ГЕРБ, това искат нашите избиратели. Всякакви други алтернативи се приемат лошо от симпатизантите ни”, поясни лидерът на формацията.

„Не желая никоя от другите партии да ни подкрепя. Ако не е партия или група – знам какво ще кажете, че някой е напазарувал. Стотинка няма да се даде за подобно нещо”, добави той.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase