Някои от малчуганите се докосват до водните спортове за пръв път

Във Варна следващият месец, децата ще могат да ползват безплатен фитнес в битката със затлъстяването у нас. Има предвидени и инициативи на плажа, където десетки деца със специални образователни потребности имат възможност да изпитат емоцията от спорта, като се качат за първи път на джет.

Откриха фитнес в детска градина във Варна

Ивелин Димитров е сред студентите, които обичат да са във форма. Именно затова редовно посещава фитнеса. „Имам притеснения спрямо наднорменото тегло като цяло и бих искал да се поддържам в някаква форма тъй като по последна статистика доколкото четох е че доста голям процент от българите и като цяло”, споделя той.

В целия свят хората са с доста надномерно тегло. Точно поради тази причина община Варна организира безплатни посещения във фитнес центъра на Икономическия университет. А залата е оборудвана с всичко необходимо и е подходяща както за любители, така и за професионалисти.

„На мен много ми харесва, защото честно казано доста пари струват фитнесите и така безплатно да се предостави това оборудване е много добре”, разказва ученичката Андреа Кирова.

Популяризират нови спортове на децата у нас

Според други млади хора, все повече техни връстници предпочитат да спортуват. „Няма да има нужда да ходят по фитнеси и да дават излишни пари, тъй като залата е свободна и всеки може да дойде да спортува, когато си пожелае”, казват те.

Освен фитнеса за студенти, има предвидени и активности за деца със специални потребности, които ще получат възможно за първи път да се качат за на джет. „Тази година просто решихме да разширим със семейните центрове, с детските центрове, с Карин дом. По-скоро да има повече деца, които да могат естествено да се докоснат до адреналина”, смята Кристиян Димитров от дирекция „Спорт” в община Варна.

А до адреналина се докоснаха десетки деца, които бяха возени лично от българския шампион в този спорт - Валентин Захариев. „Емоциите са смесени. Трябва да ви кажа, че за мен лично сълзите са на първо място. Основната идея е децата, които са в неравностойно положение да усетят от адреналина, който ние усещаме като състезатели, когато застанем на старта с нашите машини и в крайна сметка тези деца също са част от обществото. Според мен и за мен така е редно”, добавя състезателят.

Повече по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase