Това се случи ден след гласуването на проектокабинета на ГЕРБ

ДПС изключи от парламентарната си група депутата Джейхан Ибрямов. Според стенограмата на парламента от вчерашния вот за проектокабинета "Желязков" народният представител е гласувал с „въздържал се”. В позиция, публикувана във Facebook, Ибрямов уточни, че се е обявил „против” проектоправителството на ГЕРБ-СДС.

„Категорично заявявам, че днес гласувах „против”, а не „въздържал се" на днешното заседание на Народното събрание, на което се гласува  проектокабинетът „Желязков”. Вотът ми е съгласно решението на почетния председател на Движението за права и свободи д-р Ахмед Доган, парламентарната група на ДПС да не подкрепя предложеният от ГЕРБ-СДС кабинет и министър-председател”, обясни Ибрямов. „Партията има един почетен председател”, допълни Ибрямов.

ДПС се раздели при гласуването на Желязков за премиер (СПИСЪК)

Той е уведомил с официално писмо канцеларията на председателя на Народното събрание, че вотът му е отразен невярно. „Получих уверението, че в стенограмата от заседанието гласуването ми ще бъде отразен вярно”, пише още той. 

Късно снощи ДПС-Търговище съобщи, че е снело доверието си от Ибрямов. 

В сряда стана ясно, че от парламентарната група е изключен дългогодишният кадър на формацията Рамадан Аталай. Дни преди това заместник-председателят на ПГ на ДПС Айсел Руфад също бе изключена, а Филиз Хюсменова сама се отказа от депутатското си място. На нейно място се закле Хюсни Адем.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase