По думите му на теория третият мандат би трябвало да е възможен за съставяне

Политологът Любомир Стефанов заяви, че процесът в парламента не е политически, а долнопробна махленска свада. "Тези хора, които стоят в парламента по условие ги наричаме политици, те не са такива, защото не се държат като такива. Не произвеждат политически продукт”, каза той в „Интервюто в Новините на NOVA”.

Стефанов отбеляза, че най-забележителното в ДПС е, че няма теч на информация. „Там има определени публични лица, назначени за говорители и няма волни ездачи, които да излизат и коментират какво се случва в партията. Това е партийна дисциплина”.

Изключиха още един депутат от ДПС, роенето в структурите на партията обаче спира, обяви Пеевски (ОБЗОР)

Според него няма начин ДПС да се разцепи. „Тази партия е доказала, че е устойчива на такива процеси. Тъй като нейната специфика не е политическа логика, на базата на ценности и убеждения, там има друго. Има дълбоко съпреживяване”, допълни политологът.

По думите му на теория третият мандат би трябвало да е възможен за съставяне. „На практика виждаме, че толкова мостове са унищожени, че трябват усилията на поне още два, три парламента и отговорни лидери, които да прибутат процеса на следващото ниво", посочи той.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.