„В нормалните европейски държави не казват от някакви сараи какво да направи дадена партия”, казва Рафет Улутюрк

След сегашното сътресение, ДПС вече няма да бъде същата. Аз лично очаквам партията да се разцепи на две. Това е належащо, защото турският етнос трябва да бъде спасен. Това, което не можахме да направим през 1990 г., а именно - да се създаде голямо обединение около СДС, днес се налага да се реализира. Това коментира в позиция, изпратена до медиите, Рафет Улутюрк председател на „Бултюрк” - изселническа организация.

ДПС изключи още 17 депутати от ПГ, двама напуснаха, вторият мандат отива в ПП-ДБ (ВИДЕО)

По думите му всички български граждани трябва да се обединят в „една нова Про Европейска партия”. „След уж 35 години „демокрация”, днес е нужно да се премине към истински демократичен процес. Време е ДПС да се раздели с поставени „кукли”, зад които стоят „кукловоди” в сянка. Хора, които нямат собствено мнение за света, за страната си или за партията си, са поставени на депутатски места в ДПС. И те представляват партията и турския етнос”, обяснява Улутюрк.

„Всички чакат, А. Доган (той също чака), някой да им подскаже какво да правят. В нормалните европейски държави не казват от някакви сараи какво да направи дадена партия”, подчертава председателят на „Бултюрк”.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase