Според него няма отговор на въпроса какво се случва в партията

„Вероятно ще мине доста време преди да разберем какво всъщност се случва в ДПС. Единственото ми притеснение, като гражданин, е това да не се етнизира, защото Движението е етническа партия. Промените с този мотив може лесно да натежат в една или в друга посока, дори без да бъде изговаряно и мислено, - на дълбинно ниво може да стои точно това като причина за събитията в партията. Един българин да бъде инсталиран начело на партията, етносът не приема това и почетният председател Ахмед Доган променя стратегията си в движение”. Това заяви политологът Първан Симеонов в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

След трусовете в ДПС: Регионални структури в подкрепа на Ахмед Доган

"Въпросът с ДПС трябва да се мисли през въпросите на Балканите и етническите баланси в България", каза политологът. Според него няма отговор на въпроса какво се е случило в партията.

Симеонов очаква да сме много далеч от повдигане на етнически въпроси. Случилото се в ДПС беше ненадейно, каза политологът. „Никой не бива да го подценява”, каза политологът по повод политическата кариера на Делян Пеевски.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase