Според него няма да има среща на "Росенец" този уикенд

Очаквам още хора да бъдат изключени от ПГ на ДПС. В пленарна зала научихме, че вече не сме част от групата. Изключването е било гласувано със събрани на празни листове подписи. Колегите не са знаели под какво се подписват. Това каза в студиото на "Здравей, България" Тимур Халилов, един от изключените от парламентарната група на ДПС и вече е независим депутат.

"В протокола от заседанието, на което е решено да ни изключат, има 27 имена. Само 25 са го подписали. Не сме били поканени на заседание, не е имало дебат. Някой представил ли е основание за изключване? Ако имаше заседание за всички, резултатът щеше да е различен. Изборът на ръководство на парламентарната група е работа на политическия орган на партията, но той не е бил събран. По-голямата част от изключените се познаваме от 15-20 години и сме едно ядро", допълни той. И категорично отрече да е имало ентическо разделение в ДПС.

ДПС изключи още 17 депутати от ПГ, двама напуснаха, вторият мандат отива в ПП-ДБ (ОБЗОР)

Според него всеки ден се увеличава броят на декларациите, получени от областните структури в подкрепа на Доган.

"Няма да има среща на "Росенец" този уикенд. Текат динамични процеси, подкрепата за почетния председател расте лавинообразно. Не съм член на ПГ на ДПС, но съм депутат на партията и ще участвам в заседанието на Централния съвет. Ние сме срещу авторитарния начин на управление и цинизма, всички структури са се обявили против. С изключването на депутати се лишихме от възможността да получим втория мандат", каза още Халилов. И допълни, че диалогът между партиите трябва да се възстанови, но той да се води от лица, легитимно избрани от формациите.

Той потвърди, че има депутат, върху когото е оказван натиск, за да даде подписа си. "Не може да се позволи да се работи така. Ако това е новото начало, твърдо решени сме то да приключи. Колективните органи бяха обезличени. Ако това не беше станало, нямаше да стигнем дотук. Още през февруари е бил регистриран друг домейн на сайта на ДПС, със сходно име, това показва явно други намерения", категоричен е депутатът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase