Пред NOVA Станислав Анастасов хвърли конкретни обвинения срещу тях

Решаваща седмица за ДПС. Очаква се в близките дни ръководните органи на Движението да се съберат, за да стане ясно как ще изглежда бъдещето в структурите на партията.

Вътрешните конфликти обаче не спират. Младежкото ДПС поиска оставката на зам.-председателя Станислав Анастасов заради твърденията му за връзки на младежката организация с Васил Божков.

Пред NOVA Анастасов хвърли конкретни обвинения срещу част от ръководните органи на младежките структури. „Двамата младежи, под диктовката на тримата дерибеи, обикалят страната и се опитват да се срещат с младежи, за да ги убеждават в правотата на каузата си как и те трябва да излязат с декларации. Те говорят, че имат уговорка с Васил Божков - забележете. С мафията вече да си помагат - питайте ги тях”, каза той. 

Младежкото ДПС: Не сме изпращали имейли от името на Станислав Анастасов

Отговорът на младежите от ДПС не закъсня. В официална позиция те определят твърденията на Анастасов като манипулативна реторика, която цели да урони авторитета на цялата младежка структура. Отхвърлят и обвинението, че са подправили писмото, за което се твърди, че е написано от Анастасов.

„Никой по никакъв начин не може да твърди, че ние имаме договорка, с който и да било олигарх - дали с Васил Божков, или с някой друг. Точно заради това излязохме с нашата позиция. Г-н Анастасов отправя обвинения, лъжи и манипулира общественото мнение и мнението на членовете и симпатизантите на ДПС. Колко сериозно ви се струва това някой младеж да седне в деня, в който се гласува правителството и да напише такива неща по адрес на д-р Доган”, заяви председателят на младежкото ДПС Танзер Юсеинов.

Анастасов: Рамадан Аталай има скрит бизнес, скоро ще разкрием далаверите му

И още от задочните престрелки. В студиото на „На фокус с Лора Крумова” Анастасов изрази съмнения и кой стои зад думите на почетния председател Ахмед Доган, който поиска неговата оставка, тази на Делян Пеевски и на още четирима от ръководството на партията.

Анастасов заговори и за обвързаност между изключените депутати и бизнесмен в сферата на енергетиката и застраховането. В отговор младежкото ДПС заявява, че стои категорично зад Ахмед Доган.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.