"Това е спортът. Трябва да го приемем и да продължим напред", каза той

Българският плувец Йосиф Миладинов не успя да се класира за полуфиналите на 100 метра бътерфлай на Олимпиадата в Париж, пише gong.bg. Той стартира в трета серия, като завърши с пето време - 51.75. Серията беше спечелена от унгареца Кристоф Милак с 50.19. 

Габриела Георгиева остана извън полуфиналите на Олимпиадата

С резултата си Миладинов остана 17-и в общото класиране и не попадна в 1/2-финалите, като остана първа резерва при евентуално отказване на друг състезател. Последното време, което даваше място на полуфиналите, беше 51.62 сек., като двама състезатели записаха този резултат - японецът Наоки Мизунума и французинът Клемент Секи.
Българинът със сигурност не направи най-доброто си плуване, като не доближи личното си постижение и национален рекорд от 50.93.

Антоанета Костадинова се класира на 24-о място след стрелба на 25 м с пистолет в Париж   

Само 15-стотни не достигнаха на Миладинов, за да се класиране на полуфиналите. Той е 17-и, а там продължават първите 16.

"Зле се чувствам. Разочарован съм. Толкова много се лишавах, подготовка, всеотдайност...и накрая просто не ми стигна малко. Иначе аз самият мисля, че плувах доста добре. Особено като за сутрешно плуване. Ако се бях класирал за следобед, щях да дам много повече от себе си. Но конкуренцията е доста голяма. Малко не ми стигна, което е доста жалко, но такъв е животът. Така е трябвало да стане и може би не ми е моментът на тази Олимпиада", заяви 21-годишният Миладинов.

Българският плувец достигна до финала в същата дисциплина на предишните Игри в Токио 2020, където се класира осми, но днес не успя да повтори постижението. "Конкуренцията е доста голяма, но не се оправдавам. Жалко, много съм разочарован", заяви той.

Миладинов остава амбициран да се представи по-добре на следващите Игри в Лос Анджелис през 2028 година. "Това е спортът. Трябва да го приемем и да продължим напред. Сега ми предстои почивка. Доста дълъг сезон направих, мисля, че още от ноември-декември започнах и чак досега. Ще си взема почивка сигурно до края на август. После ще го мисля. Още не съм говорил с треньори. Не знам каква ще е подготовката и състезанията на националния отбор занапред. Но със сигурност няма да се примиря с това оставане извън полуфинали и финали. Това трябва да ме мотивира, за да покажа по-добрия Йосиф. Една от основните ми цели ще бъде Лос Анджелис 2028", каза Миладинов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: gong.bg