При инцидента пострадаха 7 души

Седем души са с леки контузии след инцидент на сватба в понеделник вечер. Окаченият таван в залата първо прокапал заради силния дъжд в града, а след това се стоварил върху празнуващите.

Таван се срути на сватбено тържество в Кърджали, има ранени (ВИДЕО)

Предполага се, че в момента на срутването в салона е имало 300 души. На място веднага са изпратени четири линейки, пожарни коли и полиция. Седем души са откарани с линейки в болницата, още 13 търсят помощ сами. Прегледани са 20 души, 17 от тях са освободени за домашно лечение, защото са с леки наранявания и травми, разкъсно-контузни рани, които не налагат болнично лечение. Един от мъжете е със счупен крак, а жена е с фрактура на ръката. Това каза в ефира на „Здравей, България” директорът на ЦСМП-Кърджали д-р Атанас Митков. 

Сред пострадалите е и 10-годишният син на Семиха Юсеин. „Главата му се наду, краката му са нарязани”, обясни майката. Трима от ранените все още се лекуват в болница. За две деца има съмнение за мозъчно сътресение.

„В паниката вече не помня кой къде се спаси. Добре, че се метнахме отзад, зад салона, ако бяхме на входа, може би щяхме да сме пострадали”, разказва музикантът Орхан Тахир.

Според водещия на сватбата много хора са се спасили, като са се скрили под масите. Други счупили прозорците със столовете, за да се спасят. „Хубаво, че сме тръгнали зад салона да бягаме, понеже някой можеше да се подведе, че входът е по-близо, ако бяхме тръгнали натам може би щеше да има жертви”, казва Орхан Тахир.

Сградата е строена преди десетилетия, а преди 8 години е реконструирана. Въведена е в експлоатация през 2020 година. Назначените експертизи трябва да установят причините за пропадането на тавана.

„Предполагам навлизане на вода дъждовна от покрива върху тия гипсокартонови плоскости. Те са овлажнени и увеличават теглото си”, коментира инженер конструктор промишлено и гражданско строителство Веска Димитрова.

Арестувани са собствениците на сватбения салон. Към момента се разследва немърливо отношение към служебните задължения. „Към този момент то е леко наказуемо, до две години или пробация, но това е първоначален работен вариант на обвинението”, съобщи говорителят на Районна прокуратура – Кърджали Петя Чотрова.

Младоженците, които са си дошли от чужбина, за да се оженят са невредими. Те са сключили граждански брак преди злополучното тържество.

Видео: "Моята новина"

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase