"Благодарим ви, че ни отсрамихте", написа тя

Нешка Робева благодари на българските художествени гимнастички. С пост във Facebook тя заяви, че се гордее с изпълнителките и им благодари и пише: „Велики сте”.

Известна с твърдия си характер и като ковач на талантите на българските гимнастички, тя признава, че никой не я е виждал да плаче, но на тази Олимпиада тя е плакала. "Плаках при победите и загубите", пише Робева. 

Големите постижения на България след 1989 г.

"Благодарим ви, прекрасни български момичета и момчета!
Благодарим на всички, завоювали правото да представят България на Олимпийските игри.
Благодарим ви, че в едни тежки - объркани времена – времена на озлобление, разединение, във времена на безверие и отчаяние, ни обединихте!
Благодарим ви, че отново ни събрахте, макар и пред телевизионните екрани и ни накарахте в един глас да крещим от възторг, да шепнем молитви, да напрягаме мускули, да плачем и се смеем, да се молим, да преживяваме всяка ваша стъпка, грешка, загуба и победа…
Заедно!
Благодарим ви, че ни отсрамихте.
Че показахте на света силата и красотата на българските мъже и жени, момичета и момчета - забравеното красиво лице на България!
Гордеем се с вас! С всички вас! Обичаме ви…", написа бившата гимнастичка, треньорка, хореограф на българския отбор по художествена гимнастика.  

Четвърто място за българския ансамбъл по художествена гимнастика на Олимпийските игри (СНИМКИ)

 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.

Редактор: Весела Веселинова