Какви са реакциите на политическите партии

Темата с акцията в имотите на Румен Гайтански и Стоян Мавродиев отекна и в кулоарите на парламента. 

Коментар дойде и от ГЕРБ. Лидерът Бойко Борисов беше лаконичен и каза, че не знае подробности за обиските, но подчерта, че още като станал кмет на София, „се опълчил срещу Румен Гайтански”. „Възраждане” заподозряха политическа поръчка в акцията.
А ПП-ДБ атакуваха за пореден път председателя на Антикорупционната комисия. 

„Какво става сега – просто не знам. Каквото знаете вие, това знам и аз. Когато парламентът излиза във ваканция, или когато излизаме в предизборна кампания, вече в България трябва всички да излизат във ваканция. И прокурори, и съдии, за да чакат да видят какво ще стане след това. За да не ги обвиняват в политическа поръчка”, каза Борисов.

Обискират имоти на Румен Гайтански - Вълка (СНИМКИ)

Лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов заподозря политическа поръчка.

„Странно защо Прокуратурата в момента се задейства за лице, което според медиите е свързано с Доган. Тоест прокуратурата удря Доган. Което означава, че Пеевски, който е собственик на Прокуратурата, удря прекия си съперник. Тоест Прокуратурата в момента се използва като бухалка в ръцете на Пеевски”, посочи Костадинов.

„Нямаме никаква информация”, лаконичен беше и Борислав Гуцанов от БСП.

От кулоарите на парламента Кирил Петков отговори на обвиненията на служебната власт, че назначеното от него ръководство на държавната банка е бездействало в продължение на година. И отново повдигнаха темата за оставката на шефа на Антикорупционната комисия. „Чадърът, който закриляше Румен Гайтански - Вълка и Стоян Мавродиев в последните години, се вдигна. Двамата са избягали от държавата”, заяви съпредседателят на ПП-ДБ.

„Още когато бях министър на икономиката, а преди това и колегите, казахме, че Българска банка за развитие се източва. От един заем, който Вълка беше взел за 145 милиона, сега държавата получи за него само 3,5 милиона. Реално загубихме над 140 милиона държавни пари, защото Вълка можеше спокойно да ги открадне под покровителството на ББР“, допълни той.

Преди няколко месеца в личния си профил във Facebook Лена Бориславова написа, че преди три години, заедно с новото ръководство на ББР, са подали сигнал за несъбираем кредит за 150 милиона лева.

На този етап няма коментар от двете фракции на ДПС в Народното събрание.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase