Дете и тийнейджър са сред засегнатите от опасните лакомства

Благотворителна организация в Оукланд, Нова Зеландия - Auckland City Mission, се извини, след като без да знае раздаде бонбони с вкус на ананас с потенциално смъртоносни количества метамфетамини, съобщи Би Би Си.

Откриха над 480 килограма канабис в Петричко

Хората, които са опитали бонбоните, се оплакаха от неприятния вкус. Трима души, сред които дете и тийнейджър, са потърсили лекарска помощ, но не са хоспитализирани. 

Властите смятат, че бонбоните, съдържащи застрашаващи нива на метамфетамини, са били свързани с международна операция за трафик на наркотици и призовават обществеността да предаде всички останали бонбони. 

Стана ясно, че има около 3 грама метамфетамин в бонбон, изпратен за тестване. Обичайната доза за поглъщане е между 10-25 mg, така че тези бонбони съдържат до 300 дози всеки. 

Около 400 души са получили от бонбоните  като част от пакети с храна според благотворителната организация. Лакомствата са дарени анонимно от член на обществеността в запечатана опаковка за продажба на дребно.

„Не знаехме, че сладките съдържат метамфетамин, когато бяха раздадени“, каза говорителят на благотворителната организация пред Би Би Си.

Заради количеството дрога всеки бонбон най-вероятно е на стойност от около 1000 новозеландски долара, според Новозеландската фондация за наркотици. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Би Би Си