Това каза вицепрезидентът на честванията на Шипка

Главчев има втора възможност да представи кабинет, който да направи нормални и честни избори. Не виждам къде повече можем да падаме надолу и да задълбочаваме кризата. Радев няма да подпише указ, ако Калин Стоянов остане в списъка с министри в кабинета "Главчев 2". Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя се включи в тържествата по повод 147 години от Шипченската епопея.

Йотова: Кожарева ще представи кабинет, всичко друго е дезинформация

Според нея трябва да има редовно правителство до няколко месеца. "Оптимист съм, че Главчев ще състави служебен кабинет. Думите на президента бяха ясни. Той, въпреки гаврата с Конституцията, опитите да се ограничат правомощията му и да се стигне блокаж на държавата, е последният гарант за стабилност и честни избори. Стоянов поражда политическо напрежение и няма доверие в политическите партии. Изглежда, че той се стреми към своя политическа кариера, няма как да е гарант за честни избори", допълни тя.

Йотова изрази надежда, че проблемът с безводието ще бъде решен скоро. Тя определи като "съвременен фашизъм" изнасянето на данни на учители в т.нар. "черен списък", които възразяват срещу спорните промени в Закона за предучилищното и училищното образование. "Може да не съм съгласна с позицията на определени групи, но не подкрепям това хората да не могат да изкажат свободното си мнение", коментира Йотова.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase