Военният министър е готов с приоритетите си за втори мандат на поста

Съставът на второто служебното правителство на Димитър Главчев трябва да бъде подреден през уикенда. Един от ключовите министри - военният Атанас Запрянов, заяви, че е готов да остане на поста си. Той присъства на мащабно учение на български и американски военни на летище Пловдив.

Йотова: Ако Калин Стоянов е в състава на кабинета "Главчев 2", президентът няма да подпише указ

Военният министър Атанас Запрянов е готов с приоритетите си за втори мандат на поста като служебен министър. "Засега съм член на първия кабинет на Главчев. Много съм благодарен, че бях част от екипа му. Всички планирани приоритети са изпълнени, мисля и за следващите. Главчев познава много добре всеки министър, така и секторните политики, ще подбере правилните хора. Имам пълно доверие в премиера и ще приема, ако ми предложи да остана на поста", коментира той.

Той съобщи, че заплатите на военните ще бъдат увеличени с минимум 30%. При редовите служители то ще е по-високо. Очаква се войниците да получават по 2300 лева, а военните с чин - по 2700. Министърът твърди, че военното министерство би се справило и с организиране на изборите за военнослужещите зад граница на 27 октомври, ако президентът ги насрочи за тази дата. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase