Те са намерени в багажа на пътничка в лек автомобил

Митническите служители на пункт „Малко Търново” откриха контрабандни златни накити на стойност над 100 000 лева. Те са намерени в багажа на пътничка в лек автомобил, съобщиха от полицията.

Златните изделия са задържани в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

Конфискуваха близо 500 кг наркотици в Бургас

Случаят е от 24 август. Лек автомобил с чужда регистрация пристига на пункта на входящо трасе в страната от Турция. В зоната за митнически контрол шофьорът - турски гражданин, както и пътниците в автомобила, са заявили, че не пренасят за деклариране. При последвалата митническа инспекторите откриват в личен багаж на пътуваща в автомобила австрийска гражданка с инициали С.Т. общо 5 пакета с бижутерийни изделия от жълт метал. Установено е, че пакетите съдържат 851.20 грама нетно тегло златни изделия – пръстени, гривни, обеци, синджири на обща стойност над 100 000 лева. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase