"В досегашния си мандат той създаваше постоянен конфликт с обществото", каза още бившият говорител на служебните кабинети на Янев и Донев

Димитър Главчев е един от основните проблеми в правителството. В досегашния си мандат той създаваше постоянен конфликт с обществото, а именно, с декларацията за Сребреница, назначенията и уволнения на областни управители. Другите министри се справяха добре. Тук не включвам Калин Стоянов, той се превърна в проблем. Това каза Антон Кутев, бивш говорител на служебните кабинети на Стефан Янев и Гълъб Донев, в предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Людмила Петкова: Необходими са около 120 милиона лева за провеждането на изборите

Той беше категоричен, че политическият елит трябва да се смени, тъй като партийният такъв е компрометиран и затова не може да се състави правителство. „Трябва ни работеща прокуратура“, заяви Кутев. „Нашето законодателство е много близко до европейското, но стигаме до ситуация, в която то не работи. Това е така, защото хората са такива“, каза още Кутев. Той посочи, че „докато тези партии са на власт, няма да има реформиране на съдебната система“.

Кабинетът „Главчев 2” положи клетва пред Народното събрание (ВИДЕО)

Това, което ни трябва е нормалност и поглед в бъдещето, каза Кутев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase