Гергана Неделчева е отправяла закани също към Саня Армутлиева и Ясмин Кирилова

Районният съд в Пловдив назначи съдебнопсихиатрична експертиза на 28-годишната Гергана Неделчева, заплашвала с убийство и обиждала в социалната мрежа певицата Дара Екимова и музикалния продуцент Саня Армутлиева. Това съобщи продуцентската къща „Вирджиния Рекърдс“.

Припомняме, че за случая стана ясно на 19 август. В студиото на „Здравей, България“ Саня Армутлиева и Дара Екимова разказаха за кибертормоза, на който са подложени. „В отдел „Киберпрестъпления“ разбраха, че вероятно казусът е свързан с този на Ясмин (бел. ред. инфлуенсърката Ясмин Кирилова няколко пъти сигнализира, че постоянно получава заплахи за своя живот и този на детето ѝ от психично болна жена)“, посочи тогава музикалният продуцент.

"Ще те убия, ще бъдеш с пръснат мозък": Кой и защо заплашва със смърт Дара Екимова

Делото беше образувано след сигнал от потърпевшите. Във вторник премина първото открито съдебно заседание, образувано от Районния съд вследствие на внесеното от Районната прокуратура в Пловдив искане по реда на Закона за здравето за задължително настаняване и лечение в специализирано психиатрично заведение на Гергана Неделчева. 

Процесът премина при закрити врата с разпит на всички призовани свидетели. Съдът допусна и назначи съдебнопсихиатрична експертиза, която следва да се извърши спрямо жената в стационар.

Нови зловещи заплахи към инфлуенсърка и детето ѝ

От „Вирджиния Рекърдс“ отправиха благодарности за бързата реакция към прокуратурата и съда в Пловдив, Дирекция „Киберпрестъпност“ при ГДБОП и медиите. Следващото заседание по делото е насрочено за 17 септември.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

 

Източник: Продуцентска къща „Вирджиния Рекърдс“