Коментар на Емилия Милчева и Боян Стефанов

Сблъсъците на политическия терен и отражението им върху избирателите коментират журналистът Емилия Милчева и политологът Боян Стефанов в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

„Факт е, че г-н Борисов очертава параметрите на една желана коалиция. Ситуацията, в която последните избори поставят ГЕРБ, е наистина много трудна. Те са първи и не могат да съставят правителство, за да управляват”, каза Милчева.

„Кирил Петков избяга от отговора на това дали, как и какви биха били коалиционните партньори – неща, които трябва да са ясни отсега. Тошко Йорданов направи същото. Каквото и да кажат всички тези хора, те се надяват на задкулисни договорки, които ние няма как да видим и разберем”, добави тя.

„Партиите, по-сериозните от тях, от известно време са разработили управленски програми”, заяви Стефанов. Според него изказванията на лидерите на ПП-ДБ минават през характеристиките на техните твърди избиратели. „Това е тяхното либерал-демократично схващане за гражданско общество”, каза той.

Гостите коментираха и това легитимно ли е текущият състав на ВСС да избира нов главен прокурор. „Легитимността на ВСС се крепи на неговата легалност. В интерес на истината се води голям дебат за легалност и легитимност. Обективното решение би било опресняване на мандата”, каза Стефанов.

Повече вижте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase