От левицата очакват в предизборната кампания истински дебат в т.ч. и лидерски, по политики

Ако влизаме в тези избори с предварителни пазарлъци и договорки кой с кого да управлява, следва само едно - нови предсрочни парламентарни избори. Ние в този пазарлък няма как да участваме. Имаме си коалиция, послания, следваме ги, имаме си и колективни органи, спазваме техните решения. Така и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров коментира пред медиите в парламента думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по-рано днес. Според него естествените партньори за ГЕРБ са тези от „сглобката“, плюс БСП и ИТН“.

Нинова: Борисов закачи скалпа на БСП на колана си 

От левицата очакват в предизборната кампания истински дебат в т.ч. и лидерски, по политики. „След вота ще стане известно на кого е гласувало доверие българското общество”, добави Зафиров. Той подчерта, че смисълът на едни избори е да бъдат реализирани идеи. „Когато видим тези нашите идеи каква чуваемост срещат в обществото и другите политически сили, можем да продължим с диалога, но това не трябва да е за сметка нито на колективните решения, нито на последователната политика за алтернатива на статуквото. Всичко останало е предизборно говорене, въдици и капани, в които БСП няма да участва”, заяви още той.

„Бойко Борисов днес успя да закачи на колана си скалпа на БСП с това изказване”, заяви по-рано бившият лидер на БСП Корнелия Нинова.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Нелли Желева, БТА