Кои са героите в нея

В Пловдив е подготвена богата програма по случай Независимостта на България. Кулминацията в града ще бъде възстановка на събитията от 1908 година.

„Жителите и гостите на Пловдив днес от 11:30 могат да видят епизод от посрещането на Фердинанд в града на 27 септември 1908 година, където 9-и пехотен пловдивски полк ще посрещне царя, който ще прочете Манифеста за независимост", каза Веселин Петков.

„Пловдив не е случаен град, тук се ражда Обединението на 6 септември. 22 септември за нас българите е най-важната дата, защото след това идва и международното признание на България", отбеляза един от участниците във възстановката, който е в ролята на Фердинанд. „Пардядо ми е опълченец, дядо ми е офицер на Негово величество и аз чувствам вътрешна потребност и съм задължен да предавам на поколенията любовта към майка България”, заяви той.

„Царската фамилия не е присъствала на този ден. Аз съм в ролята на гражданка, която е щастлива да посрещне Негово величество. Ние трябва да се гордеем, чувствам се независима и горда българка”, добави друга героиня в представлението.

ВСИЧКО ЗА ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase