Близки на убитите се събират пред Съдебната палата

Апелативният съд гледа делото за причиняване смъртта на Ани и Явор. Двамата загинаха миналата година докато пресичат пешеходната пътека на бул. "Сливница" в столицата.

Близките на убитите Ани и Явор се събраха пред Съдебната палата

На първа инстанция подсъдимият Адриан Антонов получи от Софийският градски съд 9 години затвор след намаляване на присъдата с 1/3, защото Антонов направи самопризнания. Така присъдата му беше определена на 6 години ефективно. Прокуратурата и близките на пострадалите искат по-висока, а защитата на Антонов намаляване на наказанието.

Три жалби и един протест срещу присъдата на подсъдимия за смъртта на Ани и Явор

В памет на Ани и Явор близки и съпричастни се събраха пред Съдебната палата. Протестът им е с искане за справедливост за смъртта на двамата млади.

В ефира на "Твоят ден" майката на Ани Десислава Малчева призова обществото да се обедини срещу войната на пътя. "Обръщам се към съда - присъдите са знак към цялото общество и ако не бъдат ефективни при случаи на причинена смърт на пътя по вина на шофьора, когато е взето съзнателно решение да се застрашат човешки животи, не може да има справедливост", смята тя.

По думите ѝ все още се очаква камера за скорост на мястото на трагедията.  

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase