Родителите и учителите са единодушни

Почти цял клас третокласници от бургаското училище „Св. св. Кирил и Методий” вече втора седмица не посещават учебни занятия заради свой съученик. За това сигнализираха родители, които настояват детето да бъде преместено в друго училище.

Деца, родители и учители в кампания срещу насилието у дома и в училище

В подкрепа на исканията им се обединиха и учители от начален курс, които твърдят, че не могат да работят спокойно в клас, а опитите им детето да бъде социализирано през последните години остават без успех.

Родителите на децата от 3 В клас описват случаи на физическа и вербална агресия от страна на въпросното дете, които включват блъскане, бутане, провокации, както и инцидент с ученик, намушкан с молив в близост до сънната артерия. Една от загрижените майки посочи, че се притеснява за живота на детето си.

По думите на родителите това е четвъртият клас, в който е премествано детето, създаващо проблеми. Един от тях заяви, че е била извършена полицейска проверка на видеозаписи от класната стая, които в рамките на 2 часа и половина показват само 9 минути учебен процес.

Според Кремена Танева, заместник-директор на училището, педагогическият състав се е събрал, за да подкрепи родителите. Главният учител Дорена Киндалова посочи, че са полагани много усилия, но те не срещат подкрепа от страна на родителите на детето: "Те бойкотират усилията на училището. Смятат, че има световен заговор срещу тях, който да изведе детето им от тук", казва Киндалова.

Зорка Иванова е майката на детето, което пречи на образователния процес. Тя твърди, че срещу сина ѝ са отправяни клевети. Според нея детето ѝ е обект на нападки и физическа агресия. Било "пребито от трима ученици" и атакувано с викове: "Майка ти да умре!". За нея това е "гавра" със сина ѝ.

Още по темата гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase