По чудо няма жертви, а само материални щети

Огромно дърво се стовари на метри от играещи деца в училище в центъра на Пловдив. По чудо няма жертви и пострадали. Част от дебелото стъбло е паднало и затиснало три паркирани автомобила и затворило за движение улицата.

Сигналът е подаден в пожарната около 13 часа. Дървото паднало до оградата на Основно училище „Кочо Честеменски”. В същото време дворът на училището бил пълен с деца. По думите на очевидци се е чул силен трясък. Времето било спокойно и нямало вятър или други видими причини за падането на дървото.

Десетки сигнали за щети заради силния вятър в страната

Сериозни материални щети са нанесени по два от автомобилите. „Счупени са предното стъкло, преден капак, ляво огледало и заден стоп на моя автомобил. Надявам се общината да поеме щетите”, коментира Евторул Алил, който е собственик на едната кола. Самият той преди дни уведомил градските власти за две други дървета, които били отрязани. „Това го оставиха. Казах им, че тук има ученици. Онази вечер идваше пожарната да реже посред нощ - пак паднаха два клона, днес трети. Този беше изсъхнал. Тези дървета са изцяло за махане. От две години и половина имаше молба двете дървета да се режат”, допълни друг пловдивчанин.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Калина Петкова