Тя е защитник на няколко човека, които твърдят, че са пострадали от агресивното поведение на прокурорския син от Перник

Синът на прокурора Бисер Михайлов - Васил Михайлов, е осъден условно на 1 година и 8 месеца, с четиригодишен изпитателен срок. Присъдата е във връзка с четирите закани за убийство към бившата му приятелка Боряна Рангелова. Адвокат Зорница Костова заяви в „Интервюто в Новините на NOVA”, че той най-вероятно ще се възползва от възможността да напусне страната. Нейни клиенти са треньорът Румен Андонов, съпругата и дъщеря му и още няколко човека, които твърдят, че са пострадали от агресията на прокурорския син.

Прокурорският син на свобода: Перник няма от какво да се страхува (ВИДЕО)

"Във всеки един момент Васил Михайлов може да отиде където пожелае, опасявам се, че има средствата, подкрепата и възможностите да напусне страната. Затворът променя, но с по-адекватни наказания. През декември бащата Бисер Михайлов също ще бъде разпитан. Мярката за неотклонение не е наказание. В Перник настана ужас когато стана ясно, че има споразумение във фазата на досъдебното производство за нанасяне на средна телесна повреда. Вместо с обвинителен акт, делото се внася със споразумение - тогава пострадалият мълчи. Полицията няма нито капацитет, нито като процедура, да охранява свидетелите", коментира тя.

Страх скова Перник след пускането на свобода на Васил Михайлов

Адвокатът споделя, че клиентите ѝ трудно са решили да свидетелстват. "Те не знаеха как да избягат от съдебната зала. Задават въпроса и сега какво, в чужбина ли да отидат да живеят? На моя отговор, че ако има инцидент, ще се подават жалби, те отговарят, че не са убедени, че ще има образувани производства", допълни Костова.

По информация на NOVA от прокуратурата вече подготвят протестите си както срещу условната присъда на Михайлов, така и срещу пускането му на свобода. Оказва се, че Васил Михайлов няма забрана за напускане на страната дори по делото за нанесени 8 побоя.

Целия разговор гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Цветина Петкова