Разказва „Дойче Веле”

Със своята зашеметяваща архитектура и богата история, Севиля се смята за един от най-красивите градове в Испания, ако не и в цяла Европа. Столицата на Андалусия е известна още с фламенкото и тапаса.  
Историческият център е пълен с впечатляваща архитектура. Севилската катедрала е най-голямата готическа катедрала в света.

"Канарските острови не издържат повече": Недоволството срещу свръхтуризма в Испания расте

Ако отидете в Севиля, една от задължителните за посещение забележителности е дворецът Алкасар де Севиля. Но в града има не само исторически сгради.  „Setas de Sevilla” или „Севилските гъби” е футуристична дървена конструкция, в която се помещава централен пазар и зали за събития. А от покрива може да се насладите на зашеметяваща гледка.

В Севиля слънцето грее почти 2900 часа в годината. Температурите могат да стигнат до 40 градуса, така че по-добре посетете града през пролетта или есента.
 

Още гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Редактор: Ина Григорова