Организира го Инициатива „Правосъдие за всеки”

Протест срещу издигането на Борислав Сарафов като кандидат за главен прокурор. Той е и единствената номинация за нов обвинител номер 1 в процедурата, която тече във Висшия съдебен съвет. Демонстрацията е организирана от Инициатива „Правосъдие за всеки" и е под наслов: „Кой прегрупира главните прокурори?"

Според протестиращите събитията сега повтарят онези през 2019 година, когато Иван Гешев беше избран за главен прокурор като единствена кандидатура. Според демонстрантите Борислав Сарафов не е разсеял съмненията за връзки с кръга на Петьо Петров.

Какви са политическите реакции след номинацията на Сарафов за главен прокурор (ОБЗОР)

„За съжаление се повтарят някои събития от преди 5 години, когато беше изборът на Иван Гешев за главен прокурор. Сега отново имаме кандидатура, която макар и да не е съвсем същата, е също толкова спорна, най-вече заради личните качества на кандидата, негови обвързаности и, по наше мнение, неговата непригодност да заеме този пост. Все пак да се мотивирам, да кажа той не е разсеял съмненията, които всъщност само се потвърждават за свои много тесни контакти и връзки с така да се каже „Кръстника на семейството” в съдебната власт, на това сенчесто семейство - Пепи Еврото”, заяви адвокат Емил Георгиев, инициатива „Правосъдие за всеки”.