Ще смекчат ли тона партиите от управляващата коалиция?

Извънредно заседание на Народното събрание. Темата, която предизвика поредния коалиционен трус, а именно Изборният кодекс, трябва да бъде приключена до края на седмицата. Това ще се случи, след като текстът мине през правната комисия в Народното събрание. Очаква се това да стане още тази сряда. Предложенията на депутатите към промяната на текста обаче вече са достатъчно много на брой.

Припомняме, че вчера управляващите се разбраха, че отпадат ограниченията за броя на избирателните секции в държавите от Европейския съюз. Политиците се разбраха само на президентски и кметски избори гласовете от квадратчето "Не подкрепям никого" да се броят за действителни и да участват в преброяването.

По темата

Евентуално Изборният кодекс ще влезе за гласуване в залата в четвъртък или в петък, ако депутатите решат да отменят едномесечната ваканция, която си дадоха преди една седмица.

Има два варианта - или ваканцията да бъде отменена изцяло и да няма такава до изборите, или както беше първоначалната идея на управляващите, ваканцията да бъде в продължение на две седмици преди изборите. Въпреки че вчера си стиснаха ръцете, като че ли коалиционните партньори все още има какво да изясняват помежду си. Направиха го и тази сутрин в студиото на „Здравей, България”.

"Ние наистина се превръщаме в звероукротител или на някакви малки формации, на хора с раздвоение на личността в разни коалиции. Имам забележка към Бъчварова. Премиерът явно е бил подведен за много неща, за които се твърди, че ГЕРБ са ги причинили и по тази причина се беше нарушила сериозно комуникацията", коментира Десислава Атанасова, депутат от ГЕРБ.

"За никого не е изненада, ДСБ не са в управлението от една година. Г-н Кънев може да говори както моят съсед говори", заяви Димитър Делчев, депутат от Реформаторския блок.

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпратите и снимки и видеоматериали.