Шестима души бяха задържани по време на събитието, протекло при изключителни мерки за сигурност

Хиляди хора се събраха в събота вечер на бул. „Цариградско шосе” в София на митинг-концерта на Слави Трифонов, провел се в навечерието на инициирания от него референдум. Събитието премина при изключителни мерки за сигурност.

КОНЦЕРТЪТ НА СЛАВИ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Часове преди старта на митинга площад „Орлов мост” се изпълни с хора. Някои от тях бяха дошли за забавление, други – за да заявят подкрепа за допитването до народа.

СНИМКИ ОТ КОНЦЕРТА ВИЖТЕ ТУК

След час патриотични песни и речи концертът приключи с емблематичната песен на "Емил Димитров "Моя страна, моя България”.

Равносметката в МВР - шестима задържани, двама от които - за притежание на боксове и трима - за липса на лични документи и един, отказал да изпълни полицейско разпореждане. Момиче пък беше откарано с линейка, защото му прилошало.

Във Facebook пък живеещи в района на „Орлов мост” се оплакаха от вандалски прояви по време на концерта.

Живеем със семейството ми на бул. „Цариградско шосе”. В момента тече концерт на Слави Трифонов. Имаме къща с двор. Вратата към двора е желязна и я бяхме заключили. Сега вратата ни е разбита, оградата към задния двор – счупена, и в двора ни е пълно с хора, които хвърлят боклуци. Със съпруга ми два пъти се обадихме на 112. За съжаление ефек няма”, написа Анна Кирилова в социалната мрежа.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортери: Калина Влайкова/Десислава Георгиева

Редактор: Маргарита Стоянчева