Френският президент призова за постоянен диалог

Френският президент Еманюел Макрон призова да се води постоянен диалог с Иран и заяви, че страни като САЩ, Израел и Саудитска Арабия, които критикуват иранското ядрено споразумение, "с изказванията си ще ни вкарат във война с Иран", предаде "Франс прес", цитирана от БТА.

Десетки хиляди излязоха по улиците в защита на режима в Иран

Все така решен да посети Техеран въпреки анулирането на подготвителната визита, която трябваше да направи в петък външният му министър Жан-Ив Льо Дриан, президентът заяви, че трябва "да се увеличи международният натиск над Иран, но не и да се прекъсват разговорите".

Макрон обяви война на фалшивите новини

"Иначе това, което става е, че тихомълком наново се изгражда една "ос на злото". Виждаме официалните изказвания на САЩ, Израел и Саудитска Арабия, които са наши съюзници в много отношения. Такива изказвания могат да ни вкарат във война с Иран. Много е важно ние да съхраним баланса в тази ситуация", каза Макрон.

ЕС изрази съжаление за загиналите при протестите в Иран

"Нужна е регионална стратегия за ограничаване на иранските действия в региона. Ако обаче прекъснем всякакви разговори, има риск да се стигне до елементи от изключително брутален конфликт", каза френският президент.

Арестуваха европейски гражданин при протестите в Иран

Предварително условие за посещение в Техеран е "да се завърне спокойствието и да спазват свободите", каза Макрон и отбеляза, че "нищо не може да се обмисля" в сегашната ситуация.

Тръмп осъди иранския режим

Вчера командващият Гвардейците на иранската революция Мохамад Али Джафари обяви края на протестното движение в Иран, което започна на 28 декември срещу икономическите проблеми и властите. В съпътствалите го прояви на насилие бяха убити 21 души, предимно демонстранти, а стотици бяха арестувани.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. ​