Заради видимо нетрезво състояние на стадиона вчера не са били допуснати около 15 души от агитката на ЦСКА.

Няма постъпили жалби за полицейско насилие след снощния мач между отборите на "Левски" и ЦСКА, стана ясно на пресконференция на СДВР.

"Ако решат гражданите да се оплачат, ще приемем жалбите им", каза директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

Заради видимо нетрезво състояние на стадиона вчера не са били допуснати около 15 души от агитката на ЦСКА, които са били в изключително пияно състояние, каза още Йорданов.

Домакините от "Левски", БФС и телевизията, излъчила мача, не са приели препоръките на полицията мачът да бъде проведен в светлата част на деня, стана ясно на пресконференцията. Обяснението било, че ще бъдат пропуснати финансови ползи.

Провеждането на срещата на стадион "Георги Аспарухов" или на този на ЦСКА, би довело до провокативни действия.

"В тъмното, тълпата разчита на една анонимност, ще видите на записите, където фенове буквално в неадекватно състояние, скачат върху колите на хората. Обръщат кофи, спират движението в столицата. Това тежи на гърба на данъкоплатеца, общината трябва да извади пари", каза Йорданов.

Много фенове на входа на стадиона са хванати със забранени предмети и вещи. Директорът на стадиона е бил предупреден да бъде почистен стадионът преди мача. Камъните и парчетата бетон на и около стадиона са откъртени на практика от него.

През есенния футболен сезон 70-80 спортни фенове са били осъдени със забрани за посещение на спортни събития след разпознаване от видеозаписи.

От СДВР отрекоха седалките в сектор "Г", предназначен за феновете на ЦСКА, да са били намазали с фекалии. На практика седалките в сектора са били демонтирани предварително.

На пресконференцията показаха парчета бетон и желязо, изкъртени от стадион "Георги Аспарухов". /Фокус