Това смятат близо 75 процента от българите. В отговор на тази статистика от няколко години насам у нас се провежда седмицата на гората...

Близо 75 процента от българите смятат, че изсичането на горите е най-сериозният проблем на българската природа. В отговор на тази статистика от няколко години насам у нас се провежда седмицата на гората.
Тази година честването се провежда под мотото \"Гората за хората\". В България празникът се отбелязва всяка година на 4 април от 1925 насам.


Според статистиката близо 74 процента от българите смятат, че изсичането и унищожаването на горите е най-сериозният проблем на българската природа и околна среда.  


Според географските данни горските масиви заемат 1/3 от територията на страната. Природозащитниците предупреждават, че заради непрекъснатото изсичане, тази статистика може да се промени.


Със старта на седмицата на гората,  започва и протест срещу еколозите. Жители на Разлог и Банско недоволстват срещу  действията на природозащитните организации. Защото според тях така се спъват инвестиционните намерения на двете общини в посока развиване на туризма.